Over ons

Over Homeij

Homeij is een gerenommeerd pionier op gebied van messen. Wij zijn dé groothandel, importeur en producent van messen in de Benelux. Door een rijke historie en ruime ervaring bouwen wij op vertrouwen, door een blijvende torenhoge ambitie houden we een innovatieve en messcherpe blik op de toekomst.

WIE IS HOMEIJ

Een dynamisch en zeer gedreven team dat alle relevante (en soms irrelevante) kennis in huis heeft om, over alle denkbare kanalen, de meest moderne vorm van distributie te verzorgen. Van Sales on the Road tot E-commerce en van In House Logistics tot procesautomatisering.

Sinds de oprichting van Homeij in 1970 zijn wij dé specialist op het gebied van messen en toebehoren. In 2016 is het familiebedrijf overgenomen door Jeroen Croonen en Jarno van der Donk. De naam is hetzelfde gebleven, maar Homeij is gelijktijdig krachtig nieuw leven ingeblazen onder aanvoering van de belangrijkste kernwaarde ‘Mates in Business’.

Met de nieuwe eigenaren en het frisse team is Homeij gedreven, enthousiast en met de nodige humor op weg om haar missie waar te maken:

Op basis van fair play een inspirerend voorbeeld zijn van plezierig en succesvol zaken doen.

Met je maten lach je en huil je, maar boven alles vertrouw je elkaar. Dat is precies hoe Homeij omgaat met klanten, leveraciers én collega’s. Benieuwd welke specialisten hier iedere dag weer met veel passie voor uit bed komen? Maak kennis met het ambitieuze Homeij-team!

WAAROM SAMENWERKEN MET HOMEIJ

Met een gezonde mix van ervaren specialisten en gedreven aanstormende talenten zijn wij op alle denkbare kanalen operationeel.

 • Sales on the road
 • B2B portal met actieve sales
 • EDI connected
 • E-commerce
 • Market places
 • In house logistics
 • Meertalige backoffice
 • Aanwezigheid op relevante beurzen
 • Procesautomatisering op gebied van service, garantie en marketing

Zowel met onze producten als in onze dienstverlening werken wij met liefde en plezier, maar ook altijd met het mes tussen de tanden. We streven dan ook deze voor ons essentiele waardes na: betrokkenheid, dienstbaarheid en loyaliteit. Deze manier van werken kenmerkt zich door drie belangrijke speerpunten:

 • Doortastend
 • Transparant
 • Flexibel

Samenwerken met Homeij? Kom alles te weten over hoe we samen voor tevreden klanten zorgen

WAAR ZIJN WE ACTIEF?

Homeij is de ‘Mate in Business’ voor resellers, zowel online als offline. Binnen, maar ook buiten de Benelux zijn we distributeur, producent én specialist op gebied van messen en toebehoren. Met duizenden verschillende producten in de collectie, met een mooie mix van sterke merken en een prachtig eigen merk, zijn we de perfecte en meest efficiënte totaalleverancier.

COOKING

OUTDOOR & DIY

BEAUTY & CARE

KIDS

SERVE

Wij leveren producten van de allerbeste kwaliteit aan de professionele sector, waaronder ambulanciers, brandweer- en politiekorpsen.

HORECA/ -OPLEIDINGEN

Wij leveren messenmappen voor de kok in opleiding. Zo bieden we studenten voordelig de beste selectie aan producten van topmerken als Diamant Sabatier.

RELATIEGESCHENKEN

Homeij verzorgt perfecte relatiegeschenken voor uw bedrijf. De beste manier om relaties van onschatbare waarde op passende wijze te koesteren.

LOYALTY

Een loyaliteitsprogramma van Homeij biedt alle kennis en tools om klanten te belonen, klantkringen te vergroten en marktposities te verstevigen.

ONZE MERKEN

Of het nu gaat om handige, multifunctionele (zak)messen voor buiten, tijdens het kamperen en de avontuurlijke survivaltocht of om vlijmscherp keukengereedschap voor het bereiden van de allerlekkerste maaltijden: bij dé messen groothandel van Nederland bent u aan het juiste adres! Het assortiment is opgebouwd uit diverse zeer gewilde en bekende triple A-merken, die vanuit de gehele wereld vaak op exclusieve basis worden geïmporteerd.

Zowel binnen als buiten de Benelux is Homeij distributeur en actief met sterke merken als Victorinox, Leatherman, Opinel, SILVA, Maglite, Chef's Choice, Esbit, Zippo en Diamant Sabatier. Ook zijn we buitengewoon trots op ons eigen merk Homey’s Tools for Life.

Bekijk alle triple A-merken

ONZE MATES IN BUSINESS

Met dealers en partners, onze ‘mates in business’, gaan wij het gesprek aan over het positief beïnvloeden van die business. Zo onderhouden we nauwe en prettige contacten en zorgen we voor kansen, comfort en kwaliteit. Dit alles in een riante, maar zeker ook specifieke afzetmarkt. Van restaurant tot groothandel, van horeca tot scholen en van bouwmarkt tot overheid. Daarnaast voeren we met eenzelfde bevlogenheid een commerciële dienstverlening, met messcherpe promotionele producten en diensten. Bent u onze nieuwe ‘mate in business’?