SILVA

Over SILVA

In 1933 vonden de Zweedse broers Björn, Alvar en Arvid Kjellström het eerste met vloeistof gevulde kompas uit. En daarmee begon het verhaal van SILVA outdoor. Het kompas was niet alleen de eerste in zijn soort, maar legde ook meteen de globale standaard voor de hedendaagse navigatie. In 1935 lanceerden de broers hun eerste hoofdlamp – de Zeiler – en het merk SILVA zag het levenslicht.

Tot op de dag van vandaag ontwikkelt en ontwerpt SILVA producten voor volbloed outdoor mensen. Of het nu gaat om hardlopen, skiën of pendelen naar school of werk: met een product van SILVA kunt u gaan en staan waar u wilt, op elk tijdstip, onder alle omstandigheden.

SILVA Kompassen

Het begon voor SILVA allemaal bij het eerste met vloeistof gevulde kompas. Decennia later ontwikkelt het merk nog altijd kompassen van absolute topkwaliteit. SILVA bezit verschillende patenten op kompassen, waaronder het wereldbekende SILVA 1-2-3 systeem. Van een basis-plaatkompas tot een professioneel spiegel-peilkompas. Of van kaartkompas tot auto-/bootkompas. Er is een SILVA outdoor kompas voor iedere gebruiker.

Zijn kompassen anno 21e eeuw nog nodig? Misschien bent u geneigd om te zeggen van niet, maar een traditioneel SILVA kompas is in alle situaties en omstandigheden betrouwbaar. Het perfecte redmiddel als de moderne technologie u in de steek laat (bijvoorbeeld een lege batterij, geen of slecht GPS-signaal) en u op onbekend terrein moet navigeren.

SILVA Hoofdlampen, tassen en meer

Naast haar kompassen heeft SILVA door de jaren heen haar assortiment uitgebreid met nieuwe producten voor de volbloed outdoor liefhebber. Zo biedt SILVA onder andere meetinstrumenten (bijvoorbeeld stappentellers & chronometer), optische instrumenten (verrekijkers), hoofdlampen (voor diverse gebruikers in zowel sport, outdoor als industrie) en outdoor-accessoires (o.a. kaartetuis, waterproof etuis & bagagezakken).

Het uitgebreide assortiment van SILVA bedient iedere gebruiker, van amateur tot professional. Met een product van SILVA bent u in iedere situatie goed voorbereid en vindt u altijd uw weg.