Vinturi

Vinturi

Official BeNeLux distrubitor

There are no products listed under this brand.

Over Vinturi

Ontkurken, gieten en genieten. Met de Vinturi is het uren lang beluchten van wijn verleden tijd.

Het beluchten van wijn is eeuwen oud. Het idee erachter is om de zachtere en harde aroma’s van een wijn naar boven te halen. De Romeinen goten de wijn eerst over zodat de toplaag van de vloeistof achterbleef waar resten in zaten. Vervolgens lieten zij de wijn uren staan. In 2006 veranderde een elektro ingenieur die uren in seconden. Hij vond de revolutionaire Vinturi wijnbeluchter uit.

Wat de Vinturi beluchter zo goed maakt, is dat het gemaakt is van het enige hars dat alcohol veilig. Omdat het product gemaakt is van één vast product is het een stevig product die consistent te werk gaat. Omdat het wij beluchten zo’n precies werk is, komt het aan op de millimeter. Vandaar wordt ieder Vinturi product eenmaal individueel getest vóór het de verpakking in gaat.

De Vinturi beluchter zorgt ervoor dat wanneer je een fles ontkurkt, deze binnen een paar seconden heerlijk van smaak is. Vinturi is vernoemd naar de truc die wordt toegepast op de wijn. Het venturi effect ontstaat wanneer een vloeistof versnelt omdat het van een breed gebied naar een smal gebied stroomt. In het snelle, smalle gedeelte trekt de Vinturi de lucht vacuüm die als kleine belletjes in de wijn zitten. Omdat de wijn zich versnelt van het brede naar het smalle gedeelte maakt het een duidelijk geluid. Dit geluid is de draaikolk van de wijn en de lucht die zich mengen. Dit geluid ontstaat enkel bij een echte Vinturi beluchter.

De Vinturi wijn beluchter zorgt voor betere smaken, aroma’s en geeft de wijn een fluweelzachte afwerking. Door het gebruik van plastic technieken en een eeuwenoud wetenschappelijke truc, maakt de Vinturi de wijn heerlijk, snel en gemakkelijk te decanteren.