Inspiratie

HOMEIJ STELT VOOR | Jeanne van de Schoot

HOMEIJ STELT VOOR | Jeanne van de Schoot

Geplaatst door Rosalie Willemsz on 30-10-20

Zeggen dat Jeanne - die al sinds halverwege 1973 bij ons rondloopt - Homeij door het bloed heeft stromen, is een understatement. Via een oud collega die in 1972 bij Homeij werkzaam was, kwam ze hier binnengerold. Ze begon als typiste van facturen, groeide door naar administratief medewerkster en is tegenwoordig sinds geruime tijd te vinden op de binnendienst. Naast haar prestaties op de binnendienst, zou je haar kunnen roemen om haar bijna encyclopedische kennis van alle producten die bij Homeij over de toonbank vliegen. Of het nu om CRKT, Leatherman of MagLite gaat, Jeanne weet eigenlijk alles.

Ook om verhalen van vroeger zit Jeanne niet verlegen. Bijvoorbeeld over de verhuizing van een houten kantoor in de achtertuin naar een groter pand aan de Boxtelsebaan en 1982 naar het pand aan de Nijverheidsweg. De laatste verhuizing van Oisterwijk naar Den Bosch zorgt ervoor dat Jeanne degene is die maar liefst vier Homeij verhuizingen heeft meegemaakt! Omdat Jeanne al zo lang bij Homeij rondloopt, heeft ze menig collega kinderen en kleinkinderen zien krijgen. Laat dat nou net zijn wat ze het fijnst vindt aan haar werk bij Homeij; de leuke collega’s.

Wat ze nog meer leuk vindt, is het merk Victorinox. Niet zo gek ook, want ongeveer tegelijkertijd met de komst van Jeanne, begon Homeij met het distribueren van Victorinox. Door de hoge kwaliteit en de opvallende kleuren, heeft het assortiment van Victorinox iets heel aanstekelijks. Vooral de koksmessen van Victorinox laten het hart van Jeanne sneller kloppen.

Wat we door al deze verhalen haast uit het oog verliezen, is dat Jeanne bijna met pensioen gaat. In 2021 is het al zo ver en gaat ze ons verlaten. Ze kijkt ernaar uit om vanaf dan meer tijd met haar kleinkinderen te kunnen doorbrengen en lekker in de tuin aan het werk te gaan. Dat zal vast wel goedkomen met alle kennis van in- en outdoor producten die ze in de loop van de jaren heeft opgedaan. Tot slot zou Jeanne graag nog een keer naar Indonesië gaan. Met haar levensmotto ‘probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen’ zien we haar zo dat vliegtuig in stappen!

Jeanne van de Schoot