Inspiratie

HOMEIJ STELT VOOR | Peter Brekelmans

HOMEIJ STELT VOOR | Peter Brekelmans

Geplaatst door Rosalie Willemsz on 30-10-20

Via een advertentie in het plaatselijke sufferdje - het Kerkklokje - kwam Peter in februari 1977 bij Homeij terecht. Voor die tijd volgde hij de ULO en de MEAO, waar hij de nodige skills opdeed. Inmiddels is Peter al ruim 40 jaar werkzaam als administratief inkoper en daarmee een ontzettend vertrouwd gezicht op de werkvloer. Met name in de buurt van het kopieerapparaat heb je veel kans om Peter tegen te komen. 

De mooie producten uit het assortiment van Homeij worden met zorg en passie ingekocht. Als inkoper heeft Peter als één van de eersten in de schakel te maken met de vele merken die Homeij vertegenwoordigt. Doe hier zijn vele jaren aan ervaring bovenop en je hebt te maken met iemand die ontzettend bekwaam is in zijn werk. Van alle productsoorten, van zaklampen tot zakmessen en van multitools tot keukenblokken, heeft Peter genoeg kennis paraat. Ook heeft hij in de loop van de tijd een voorkeur ontwikkeld, zo is Victorinox zijn favoriete merk. Hoewel Peter het Victorinox tafelmes beschouwt als zijn favoriete artikel, geeft hij verder de voorkeur aan outdoor artikelen. Niet zo gek ook, want naast de kleinkinderen en de caravan, is bezig zijn in de tuin één van Peters hobby’s. Daar kan zo’n Zwitsers zakmes nog eens aardig van pas komen!

Wat volgens Peter zo leuk is aan werken bij Homeij is de familiaire sfeer die er hangt. Dit wordt versterkt door de vele excursies die in de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd, waarbij zelfs de aanhang regelmatig werd uitgenodigd. Deze uitstapjes behoren dan ook tot zijn levendigste herinneringen. Een droom die Peter graag aan zijn lijst van levendige herinneringen zou toevoegen, is het maken van een camperreis door Amerika. Onder zijn motto ‘rustig blijven ademen’ zien we die rondreis zomaar werkelijkheid worden!